Sunday, January 18, 2015

Terkenang Kisah Ku Yang Lalu...



             Kini aku harus bangun,,,mencari semula kehadiranku yang nyata...bangkitlah !!! Bayangkan anda ada dalam satu situasi di mana anda rasa gundah gulana, resah gelisah, diselubungi kesedihan yang tidak dapat difahami dan diperjelaskan dengan pemikiran akal...even tidak tahu dari mana datangnya punca kesedihan itu...wanna know something? Actually sebenarnya anda sememangnya ada sesuatu yang terbayang di minda anda cuma rasa keliru yang teramat, tak tahu nak dijelaskan bagaimana. Maka kemuraman itu berterusan berpanjangan tanpa ada jalan penyelesaian yang nyata dari anda dan usaha untuk mengetahui punca dan cara menangani dan mengawal perasaan tersebut.


             Ok then,saya rasa mesti ada yang di antara anda semua yang pernah berada dalam situasi tersebut..actually saya ni tengah dilema memikirkan macam2 masalah tahun ni..maklumlah banyak benda yang nak kena commit. Need to arrange my time properly agar semua program tahun ni dapat berjalan dengan lancar and i can gain my flying colours result for STPM. So, i've created a new strategy whereas orang lain dah lama guna cuma saya je yang baru nak guna.Jadi strategi baru ni kira untuk saya lah kan.



              It is 'Belajar di Awal Waktu' yang mana saya dah pun buat eksperimen terhadap statement ni. Selama ni asyik study last minute je kan...tahulah parah tak parah nak kena marathon time exam. Hasil eksperimen yang saya dapat buat masa sekarang ni ialah saya rasa semakin tenang dan berkeyakinan sebab dah study tajuk yang cikgu tak ajar lagi. Besides, saya juga telah membuat nota ringkas untuk tajuk2 penting yang mungkin akan disoal. Biasanya tajuk yang banyak point la kan untuk buat essay tu such as for subjek Sejarah. Kira berkesan la..nanti bila belajar dalam kelas akan lebih faham la apa yang dah dibaca berkali-kali tu..ianya akan lebih kukuh la.



Lastly, jadilah orang yang suka berbuat baik kepada semua orang walaupun kadang2 kita bertembung dengan lawan yang macam puaka kan..just sabar jelah jawapannya. Sorry cause this post full of manglish..haha..

-Sharifah-

IT'S ME...!!!

IT'S ME...!!!
Assalamualaikum and hello to all my beloved readers , most of all thanks for reading my blog hope you will get ibrah from my posts...sorry for any mistakes done...if you have any problems,just leave the comments there..i'll try my best to share my knowledge with you...sharing is caring...thanks for visiting...salam ukhuwah..maassalamah wa ilalliqa'..!!!