Monday, January 19, 2015

Jangan Kisah Apa Orang Kata

' Jangan Kisah Apa Orang Kata Asalkan Diri Kita Bahagia '

Well,perlukah kita kisah apa yang orang kata? Actually,for a certain situation we need to listen to the opinion given by other people, but sometimes if there is someone who just wanna make fool of you just ignore that sorts of people. So, di sini situasi yang bagaimanakah yang dikatakan ' Jangan Kisah Apa Orang Kata Asalkan Diri Kita Bahagia ' ???

               
              Ya situasi yang di mana we did a good deeds and everyone boycotting you because the think that you are show off or apa-apa je alasan yang munasabah dan tak masuk akal. Itulah kita tengok zaman sekarang ni sebagai contohnya lah kan, kat sekolah la senang.


             Ok, ada seorang budak ni rajin sangat kat sekolah. Semua nilai murni macam ada je dalam diri dia ni. Biasalah suka tolong cikgu, homework semua siap siap tanya lagi kat cikgu "harini tak ada kerja rumah ke cikgu? " mana tak panas budak-budak lain dalam kelas tu..kesian la juga bila difikirkan tapi well kira budak ni mcm the role model to achieve bright future lah kota kan tapi kadang-kadang tu mungkin terlebih over sampai membebankan orang lain tanpa disedari. But anyway, itulah yang dikatan asalkan budak tu bahagia walaupun orang lain merana.


            Di sini sebenarnya saya nak kata bahawa lakukanlah apa yang anda suka selagi ianya tidak bertantangan dengan syariat agama dan menysahkan orang lain asalkan anda bahagia dengan apa yang anda buat walaupun ada yang tidak suka dengan kejayaan anda dan wawasan diri anda itu. Pastikan anda dapat nasihat daripada sesorang yang cukup matang untuk membimbing anda untuk setiap apa yang anda lakukan agar anda tidak tersilap langkah.






-Sharifah-

IT'S ME...!!!

IT'S ME...!!!
Assalamualaikum and hello to all my beloved readers , most of all thanks for reading my blog hope you will get ibrah from my posts...sorry for any mistakes done...if you have any problems,just leave the comments there..i'll try my best to share my knowledge with you...sharing is caring...thanks for visiting...salam ukhuwah..maassalamah wa ilalliqa'..!!!