Wednesday, September 10, 2014

Oh My ! ! !



Kejammmmmm!!!
Sampai2 kawasan parking rumah, tiba2 terperanjat dengar bunyi kuat jatuh dari atas. Nampak sangkar kucing berisi 3 ekor anak kucing pecah diatas jalanraya. Bila pandang atas, tiada siapa2 dikawasan tangga pangsapuri.
2 ekor terkuar dari lubang sangkar yg pecah mengeletek dan mati. Sekor lagi mengerang kesakitan dan mati selang beberapa minit kemudian.
Jiran yang mendukung anak terperanjat sebab sangkar kucing tu betul2 jatuh 5 meter dihadapannya. Anak2 jiran cari ibu kucing dan letak berhampiran anak kucing. (Lihat gambar)
Ajk penduduk kenal owner sangkar kucing, tinggal di tingkat 9. Apabila dihubungi, owner sangkar kucing masih berada di KL otw balik rumah dari tempat kerja.
Mungkinkah perbuatan khianat?. Masalahnya 'apa salah anak2 kucing ni sampai kena campak dari tingkat 9?'

Inilah info yang saya dapat daripada facebook saya...very the tidak berperikemanusiaan tau...

Di sini ingin saya khabarkanlah ye...

Janganlah kita tanamkan sifat hasad dengki yang mendalam dalam diri kita kerana sifat hasad dengki ni sifat mazmumah yang memakan diri kita sendiri.Ekoran daripada sifat hasad dengki tu hah mulalah buat perkara tak elok macam yang kat atas tu...ada ke patut campak kucing...anak kucing pula...ya Rabbi...

Setidaknya,muhasabah la diri tu,jangan buat tindakan melulu bak kata pujangga lah kan...fikir masak-masak,ha bukan main masak-masak.

Ok finelah...cuba kita bayangkan eh orang buat sesuatu tak elok terhadap barang kepunyaan kita..of course lah you hate it right ! So,janganlah buat dekat orang lain.Benda boleh settle boleh bawa pergi berbincang dan cari penyelesaian terbaik.

Akhirul kalam,jauhilah sifat mazmumah dan pupuklah diri ke arah sifat mahmudah yang terpuji..

Assalamualaikum.


IT'S ME...!!!

IT'S ME...!!!
Assalamualaikum and hello to all my beloved readers , most of all thanks for reading my blog hope you will get ibrah from my posts...sorry for any mistakes done...if you have any problems,just leave the comments there..i'll try my best to share my knowledge with you...sharing is caring...thanks for visiting...salam ukhuwah..maassalamah wa ilalliqa'..!!!