Thursday, August 14, 2014

Alam baru Pra Universiti

Assalamualaikum,

Hai semua..kini saya sedang melanjutkan pelajaran di tingkatan 6 di SMK Segambut Jaya dalam jurusan Agama yang memperuntukkan 5 subjek iaitu Bahasa Arab,Syariah Islamiah,Sejarah,Pengajian Am dan MUET. Nampaknya setakat ini saya enjoy dengan kehidupan saya .Sebenarnya saya dapat tawaran ke Matrikulasi di Negeri 9 dalam jurusan sains tetapi minat saya bukan di sana dan saya lebih cenderung ke arah skop agama dan bidang bahasa.

Actually,saya ada cita2 untuk menerbitkan sebuah buku sendiri suatu hari nanti dan proses menulis sedang dijalankn. Mungkin mengambil masa yang agak lama sebab budak yang baru nak belajar ni boleh tahan la tak istiqamah dia tu sebab saya tuli ikut mood..haha..for the first book boleh la buat macam ni. Lepas dah terbitkan suatu hari nanti kena la istiqamah dalam setiap kerja yang dilakukan tu okay semua.

Sebenarnya saya nak memperkenalkan barisan sahabat2 baru saya di sekolah baru ni. Sebelum ini saya bersekolah di SMK Agama Kuala Lumpur and for me that was the best school ever in my life. Sekarang ni selalu la juga saya berkunjung ke SMKAKL maklumlah kadang tu jumpa cikgu,ada kelas tambahan daripada guru di sana danyang pastinya adik saya masih lagi bersekolah di sana. J adi setiap minggu la jawabnya masih lagi dapat melihat sekolah tercinta.

Ha, berbalik kepada sahabat2 baru saya...


inilah dia sahabat-sahabat saya yang berkongsi suka dan duka bersama di sekolah mahupun di asrama.Ini gamba waktu kami mewakili sekolah dalam pertandingan bola jaring antara sekolah-sekolah dalam kalangan pelajar tingkatan 6.

Nak kenal ke? Haha.. ok

bermula dari kiri-Aleeya,Wahidah,Rabiatul,Asyiqin,Auni,Maryam,Norafiza dan Syakirah.
yang pink colour tu sebelah kiri tu saya dan yang sebelah kanan tu Hanis.

Haa.. itulah mereka yang sentiasa tersenyum walau apa jua masalah yang datang menimpa..cool je bila ada masalah berlaku..lawak dan dramatik sangat..haha..

Baiklah,sampai di sini sahaja untuk permulaan pengenalan ini sebelum saya post perkara yang selanjutnya.
Sekian, salam ukhuwah !

IT'S ME...!!!

IT'S ME...!!!
Assalamualaikum and hello to all my beloved readers , most of all thanks for reading my blog hope you will get ibrah from my posts...sorry for any mistakes done...if you have any problems,just leave the comments there..i'll try my best to share my knowledge with you...sharing is caring...thanks for visiting...salam ukhuwah..maassalamah wa ilalliqa'..!!!